photograber

twistedrods:

da-nguyen:

On the road. #vespa #vespavietnam #vespaadventure #scooterist #thescooterist #pentaxk1000 #biltwellgringo #biltwellhelmet

Twisted Rods | Twisted Rods Website

twistedrods:

da-nguyen:

On the road.
#vespa #vespavietnam #vespaadventure #scooterist #thescooterist #pentaxk1000 #biltwellgringo #biltwellhelmet

Twisted Rods | Twisted Rods Website

— 1 week ago with 22 notes
ranetree:

dichotomization:

A dead bat still hanging from the ceiling of a cave. 

Fun fact: When the muscles in a bat’s feet/legs relax, the foot closes. (Contrast to our hands, which open when the controlling muscles relax.) This is why bats can sleep—and die—upside down.

ranetree:

dichotomization:

A dead bat still hanging from the ceiling of a cave. 

Fun fact: When the muscles in a bat’s feet/legs relax, the foot closes. (Contrast to our hands, which open when the controlling muscles relax.) This is why bats can sleep—and die—upside down.

(via twistedrods)

— 1 week ago with 17147 notes

archatlas:

House of Writing Blank Studio

"blank studio was invited to participate in this competition to design of a small residence or cabin to promote and encourage literary creativity. The residence is  suspended high above the ground by cables from an existing, open-weave concrete canopy to afford views to the Alps, the lake, and the surrounding countryside of western Switzerland. The dwelling would be for short-term stays, anywhere from one month to one year, giving the writer full access to the large adjacent library, auditorium, exhibition areas, and communal dining. 

The proposal is a lean, glassy structure that is divided into three levels. The lowest level is for entry, food preparation and dining, and for entertaining guests. The center of the building is an open, thoughtful space, bordered by stairs that access the sleeping area on the next level, and ascend to the uppermost level where the writer’s loft is located, affording prominent, elevated views of the countryside. Internally, the residence is lined with bleached birch wood on the walls and ceilings, and black-stained oak for the floors and stairs. To respond to the existing buildings use of white concrete, we propose wrapping the building in a satin-etched, translucent glass and satin-finished, stainless steel to softly collect and disperse the available daylight.”

— 1 week ago with 855 notes

archatlas:

Aspen Art Museum Shigeru Ban Architects 

The design of the 30,000 SF ‘kunstalle’ is based on five critical design elements:

  1. The Grand Staircase - The space of the staircase mediates between the screen and the interior. It provides exterior access to the public roof and interior access to all gallery levels. Mobile art platforms inhabit the exterior stair, bringing a gallery space to the outside.
  2. The “Moving Room” - Also known as the Glass Reception Elevator. The large, transparent elevator, will animate the northeast corner of the museum. Visitors will be able to ascend to the roof from the entry, to experience a slow, unfolding, focused mountain view at the rooftop. The rooftop space will be the only public rooftop in Aspen.
  3. The Wooden Roof Structure - The innovative triangular wooden roof structure covers the interior space of the roof. The remainder of the roof is open to a terrace. The structure gives a depth and beauty to the interior of the ceiling.
  4. The Wooden Screen - The wooden screen shades the building on the two main facades. It creates the signature for the building and reveals the structure and gallery spaces beyond. Light coming through the openings in the screen cast beautiful shadows on the main museum stairs, corridor and entry spaces.
  5. The “Walkable” Skylights on the Rooftop Sculpture Garden - Skylights on the roof and terrace surface will bring light to the gallery below. Upper roof skylights bring light down to these lower skylights.”
— 1 month ago with 684 notes